Kort om klubben

Tong-Ir er Trondheims eldste Taekwondo klubb og så dagens lys i 1982 under navnet Trondheim sport og Taekwondo klubb. Den gang under ledelse av klubbens far Master Jae Wha Kim. I 1986 ble klubben innmeldt i Kampsport forbundet og hadde sitt hovedsete på Møllenberg i Trondheim.

Klubben har tatt flere NM Gull og klubbens største prestasjon var Gunhild Waldens sølv i EM i Tyskland 1990. Dette var den største Taekwondo prestasjonen Norge til da hadde gjort internasjonalt inntil Trude Gundersen tok sølv i Sydney OL. Og i 2016 tok Amilie Brevik en  historisk medalje med bronse i kadett EM.

Klubben etablerte seg på Tiller høsten 1999 etter flere år i Nidarøhallen på 90 tallet. Vi skal nå satse stort på å bygge opp en klubb med et godt Taekwondo miljø i Trondheim.

Navnet Tong-Ir er forøvrig koreansk og betyr Veien mot Målet.

Tongir =

Trygghet